Vegan "Scampi" in looksaus
Aantal personen 2
Ingrediënten
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel zeewier kruiden
- 1 eetlepel viskruiden
- 3 teentjes look, fijngesneden
- 10 vegan scampi's
- 150 ml ongezoete sojamelk
- 150 ml sojaroom
- maizena
- peper
- zout
- scheutje citroensap
- 1 eetlepel groentebouillonpoeder
- verse dille
Bereiden
-
Marineer de scampi's enkele uren op voorhand in viskruiden, zeewier kruiden en olijfolie.
-
Bak de scampi's krokant in olie en een gesneden teentje knoflook.
-
Verwarm de ongezoete sojamelk, sojaroom en 2 gesneden teentjes knoflook in een pannetje.
-
Doe de eetlepel groentebouillonpoeder erbij.
-
Bind de saus met maizena.
-
Kruid met peper, zout, verse dille en een scheutje citroensap.
-
Serveer met stokbrood en rauwe groentjes.