Vegan wortelcake
Aantal personen 6
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1/2 theelepel baksoda
- 50 gram witte suiker
- 50 gram bruine suiker
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel vanille extract
- 250 ml sojamelk
- 80 ml zonnebloemolie
- 2 eetlepels appelcider azijn
- 100 gram gemalen wortel
Glazuur
- water
- bloemsuiker
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Doe de bloem, bakpoeder, baksoda, witte suiker, bruine suiker en kaneel in een mengkom en meng.
-
Doe in een andere mengkom het vanille extract, sojamelk, zonnebloemolie, appelcider azijn en de gemalen wortel en meng.
-
Roer de droge ingrediënten onder de vochtige ingrediënten.
-
Vet een bakvorm in met wat sojaboter of olie.
-
Doe het beslag in de bakvorm en laat 40 minuten bakken.
-
Maak het glazuur door water en bloemsuiker te mengen tot een dik glazuur.