Vegan Runeberg taartjes

Vegan Runeberg taartjes

Ingrediënten

  • 200 gram sojaboter
  • 150 gram suiker
  • 250 gram peperkoek
  • 130 gram amandelmeel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel amandel extract
  • 1 theelepel sinaasappel extract
  • 200 ml sojamelk

Na het bakken

  • 300 ml water
  • 50 gram suiker
  • 80 ml rum

Decoratie

  • frambozenconfituur of andere confituur naar keuze
  • bloemsuiker
  • water

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 170°C.

  2. Klop de sojaboter met de suiker luchtig.

  3. Maal de peperkoek en doe in een mengkom samen met de tarwebloem, amandelmeel, bakpoeder en de gemalen kardemon.

  4. Mix het vanille aroma, amandel aroma, sinaasappel extract en de sojamelk onder het botermengsel.

  5. Meng de vochtige ingrediënten met de droge ingrediënten.

  6. Doe het deeg in langwerpige cakevormpjes of in cupcake vormen.

  7. Laat de Runeberg taartjes 20 minuten bakken.

  8. Laat de Runeberg taartjes even afkoelen en haal ze uit de vorm.

  9. Breng het water met de suiker aan de kook en roer tot de suiker smelt.

  10. Zet het water van het vuur en doe de rum erbij.

  11. Dompel elk runeberg taartje even in het mengsel.

  12. Maak het glazuur door de bloemsuiker met wat water te maken.

  13. Doe op elk taartje wat confituur en verdeel het glazuur rond de confituur.

1 december 2020

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Recipe Rating