Vegan Runeberg taartjes
Ingrediënten
- 200 gram sojaboter
- 150 gram suiker
- 250 gram peperkoek
- 130 gram amandelmeel
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 theelepel gemalen kardemom
- 1 theelepel vanille extract
- 1 theelepel amandel extract
- 1 theelepel sinaasappel extract
- 200 ml sojamelk
Na het bakken
- 300 ml water
- 50 gram suiker
- 80 ml rum
Decoratie
- frambozenconfituur of andere confituur naar keuze
- bloemsuiker
- water
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 170°C.
-
Klop de sojaboter met de suiker luchtig.
-
Maal de peperkoek en doe in een mengkom samen met de tarwebloem, amandelmeel, bakpoeder en de gemalen kardemon.
-
Mix het vanille aroma, amandel aroma, sinaasappel extract en de sojamelk onder het botermengsel.
-
Meng de vochtige ingrediënten met de droge ingrediënten.
-
Doe het deeg in langwerpige cakevormpjes of in cupcake vormen.
-
Laat de Runeberg taartjes 20 minuten bakken.
-
Laat de Runeberg taartjes even afkoelen en haal ze uit de vorm.
-
Breng het water met de suiker aan de kook en roer tot de suiker smelt.
-
Zet het water van het vuur en doe de rum erbij.
-
Dompel elk runeberg taartje even in het mengsel.
-
Maak het glazuur door de bloemsuiker met wat water te maken.
-
Doe op elk taartje wat confituur en verdeel het glazuur rond de confituur.