Vegan frangipanetaart met aardbeien
Aantal personen 6
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 300 gram silken tofu
- 1 zakje vanille suiker
- 150 gram suiker
- 50 ml amandeldrink
- 50 ml zonnebloemolie
- 1 eetlepel amandelextract
- 250 gram bloem
- 100 gram amandelmeel
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 snufje zout
- aardbeienconfituur
- aardbeien
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Leg de bladerdeeg in een met olie ingevette taartbodem. Prik gaatjes in het bladerdeeg met een vork.
-
Doe de silken tofu, suiker, vanillesuiker, amandelextract, zonnebloemolie en sojamelk in een mengkom. Mix tot een fijne massa.
-
Doe in een andere mengkom de bloem, amandelmeel, bakpoeder, zout en meng.
-
Meng het droge mengsel met het vochtige mengsel tot een egaal deeg.
-
Besmeer de bladerdeeg bodem met aardbeienconfituur.
-
Doe het deeg over de aardbeienconfituur.
-
Verdeel de aardbeien over het deeg.
-
Laat de taart 50 minuten bakken.