Vegan vispannetje

Vegan vispannetje

Ingrediënten

  • 1 pak SoFine zalm
  • 150 gram shiitakes
  • 70 gram prei
  • 1 wortel
  • 30 gram sojaboter
  • 40 gram bloem
  • 350 ml ongezoete sojamelk
  • vegan strooikaas
  • 1/2 norivel
  • viskruiden

Bereiden

  1. Snij de SoFine zalm in kleine blokjes.

  2. Bak de SoFine zalm krokant in wat olijfolie.

  3. Kruid met viskruiden.

  4. Snij de prei en de wortel fijn.

  5. Stoom de prei en de wortel gaar.

  6. Snij de shiitakes in de helft en bak krokant in wat olijfolie.

  7. Maak de roux door de sojaboter te laten smelten.

  8. Doe de bloem erbij en roer met een garde.

  9. Laat de roux even bakken en doe dan de ongezoete sojamelk erbij.

  10. Laat de saus even indikken.

  11. Doe de prei, wortel, shiitakes en SoFine zalm bij in de saus.

  12. Verkruimel het noriblad en doe bij in de saus.

  13. Doe wat vegan strooikaas erbij.

  14. Verwarm de oven voor op 180°C.

  15. Verdeel het vispannetje in ovenbestendige schaaltjes.

  16. Bestrooi met vegan strooikaas.

  17. Zet de vispannetjes 20 minuten in de oven.

29 november 2020
29 november 2020

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Recipe Rating