Vegan frangipanetaart met peer
Aantal personen 6
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 300 gram silken tofu
- 1 eetlepel vanillesuiker
- 200 gram suiker
- 100 ml zonnebloemolie
- 1 eetlepel amandel aroma
- 250 gram bloem
- 100 gram amandelmeel
- 1 eetlepel bakpoeder
- snufje zout
- 1/2 theelepel kaneel
- 3 peren
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Leg de bladerdeeg in een met olie ingevette taartbodem. Prik gaatjes in het bladerdeeg met een vork.
-
Doe de silken tofu, suiker, vanillesuiker, amandel aroma en olie in een mengkom. Mix tot een fijne massa
-
Doe in een andere mengkom de bloem, amandelmeel, bakpoeder, kaneel en zout en meng.
-
Doe de droge ingrediënten bij de vochtige ingrediënten en meng.
-
Doe het deeg over de bladerdeeg.
-
Was en schil de peren, verwijder het klokhuis en snij in reepjes.
-
Verdeel de peren over de taart.
-
Laat de taart 50 minuten bakken.