Vegan peer amandel cake
Aantal personen 6
Ingrediënten
- 150 gram bloem
- 80 gram amandelmeel
- 150 gram bruine suiker
- 1/2 theelepel baksoda
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel amandel extract
- 160 ml sojamelk
- 1 eetlepel appelcider azijn
- 50 ml zonnebloemolie
- 1 dikke peer (of 2 kleine peren)
- amandelschilfers
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 170°C.
-
Meng de bloem, amandelmeel, baksoda, bakpoeder in een mengkom.
-
Meng in een andere mengkom de bruine suiker, amandel extract, appelcider azijn, sojamelk en zonnebloemolie.
-
Doe de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en meng.
-
Snij de peer in reepjes.
-
Leg de cake op het beslag en duw even.
-
Vet een cakevorm in met wat olie of sojaboter.
-
Doe het beslag in de cakevorm, bestrooi met amandelschilfers en laat de cake 40 minuten bakken.