Vegan "kreeften"soep
Aantal personen 4
Ingrediënten
- 1 rode ui, fijngesneden
- 2 wortels, in blokjes
- 3 tomaten, in blokjes
- 200 gram selder
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 700 ml water
- 1 eetlepel groentebouillonpoeder
- 150 ml witte wijn
- 2 eetlepels zeewierkruiden
- 1 noriblad
- snufje zwarte peper
- sojaroom
Bereiden
-
Stoof de rode ui aan in wat water of olie.
-
Doe de wortels, selder en tomaten erbij.
-
Overgiet met het water en doe de groentebouillonpoeder en de tomatenpuree erbij.
-
Laat de soep koken tot de groenten gaar zijn.
-
Doe de wijn, zeewierkruiden en het versnipperd noriblad erbij en laat nog even doorkoken.
-
Mix de soep fijn.
-
Kruid met zwarte peper.
-
Doe voor het serveren wat sojaroom in de soep.