Amandelkoeken
Aantal personen 6
Ingrediënten
- 300 gram bloem
- 60 gram bruine suiker
- 2 theelepels droge gist
- 180 ml sojamelk
- 30 gram sojaboter
- 1 theelepel amandel aroma
- Dr. Oetker amandelspijs + sojamelk
Bereiden
-
Meng de bloem, suiker en gist is een mengkom.
-
Maak een kuiltje in het midden van het bloemmengsel en giet de sojamelk en amandel aroma erin.
-
Snij de sojaboter in kleine blokjes en doe ze bij het deeg.
-
Meng het deeg met de hand en kneed tot een bal.
-
Bedek het deeg met een handdoek en laat 3 uur rijzen op een warme plaats.
-
Kneed het deeg goed door.
-
Bestrooi een propere werkoppervlakte met wat bloem en rol het deeg uit met een deegrol.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Snij lange repen uit het deeg.
-
Leg een bakpapier op een bakplaat en leg de repen op het bakpapier.
-
Meng het amandelspijs met wat sojamelk tot het zachter wordt.
-
Besmeer de repen met het amandelspijs.
-
Bak de amandelkoeken 15 tot 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zien.