Gekonfijte sinaasappel

Gekonfijte sinaasappel

Ingrediënten

  • biologische sinaasappels
  • water
  • suiker

Bereiden

  1. Maak de sinaasappels goed schoon en snij er voorzichtig de schillen vanaf. Probeer om zo weinig mogelijk wit aan de schil te laten.

  2. Snij de schil in reepjes.

  3. Doe de sinaasappel schillen in een kookpot en doe er water bij tot ze net onder staan.

  4. Breng aan de kook en haal de kookpot onmiddellijk van het vuur zodra het water kookt.

  5. Doe het kookwater weg en breng opnieuw water aan de kook met de sinaasappel schillen erbij.

  6. Doe opnieuw het kookwater weg en vul de kookpot terug met water en de sinaasappelreepjes en breng nog een keer aan de kook.

  7. Doe het kookwater weer weg en zet de sinaasappel reepjes weer op het vuur met water. Deze keer doe je er 2/3 suiker van de hoeveelheid water erbij.

  8. Laat de reepjes op een laag vuur konfijten.

7 oktober 2020
29 november 2020

RELATED POSTS

2 Comments

  1. Beantwoorden

    Jet

    18 november 2020

    Hoe lang kan men deze bewaren?

    • Beantwoorden

      Kesja

      1 december 2020

      Geen idee, bij mij waren ze zo snel op dat ze de tijd niet hadden om slecht te worden!

LEAVE A COMMENT

Recipe Rating