Mini kersenflapjes met homemade suikervrije kersenconfituur
Ingrediënten
- 300 gram kersen (ontpit)
- 1 vel bladerdeeg
- 2 eetlepels sojamelk
- wat suiker om over de flapjes te strooien
- 2 eetlepels chiazaad
Bereiden
-
Mix 100 gram kersen met de staafmixer.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Snij allemaal vierkantjes uit een bladerdeeg.
-
Besmeer ieder keer 1 vierkantje met de gemixte kersen en maak het dicht met een niet besmeerd vierkantje door de randen dicht te prikken met een vork.
-
Doe zo verder bij alle vierkantjes.
-
Besmeer de flapjes met sojaroom en bestrooi met wat suiker.
-
Laat de flapjes 15 minuten bakken tot ze goudbruin zien.
Maak de kersenconfituur
-
Doe de overige 200 gram kersen in een kookpot en breng aan de kook.
-
Laat de kersen koken tot het sap vrijkomt.
-
Plet de kersen met een vork om meer sap te krijgen.
-
Zet van het vuur en roer er 2 eetlepels chiazaad onder.
-
Serveer de gebakken flapjes met de kersenconfituur.