Vegan appel crumble cake
Aantal personen 6
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 150 gram suiker
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel baksoda
- 1 theelepel custard poeder of maizena
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel kaneel
- 100 ml sojayoghurt
- 3 eetlepels zonnebloemolie
- 100 ml sojamelk
Crumble topping:
- 3 appels (in blokjes gesneden)
- 100 gram bloem
- 50 gram suiker
- 50 gram sojaboter
- 1/2 theelepel bakpoeder
- 1 scheutje sojamelk
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 170° graden.
-
Meng de bloem, bakpoeder, baksoda, custard poeder, kaneel en zout in een mengkom.
-
Meng in een andere kom de suiker, olie, sojayoghurt en de sojamelk.
-
Doe de droge ingrediënten bij de vochtige en mix even.
-
Vet een bakvorm in met wat olie of sojaboter.
-
Doe het deegmengsel in de bakvorm.
-
Meng de suiker, sojaboter, bloem en bakpoeder voor de topping met elkaar.
-
Bestrooi het deegmengsel met 1/2 van de appelstukjes.
-
Doe dan het crumble mengsel erover en doe de andere helft van de appelstukjes erover.
-
Laat de cake ongeveer 50 minuten bakken.