Vegan bietenbrownies
Aantal personen 4
Ingrediënten
- 100 gram rode biet (afgekookt)
- 70 gram chocolade
- 30 ml sojamelk
- 1 lijnzaad ei (1 eetlepel lijnzaad + 3 eetlepels water)
- 1 theelepel vanille extract
- 2 eetlepels dadelstroop (of ahornsiroop, agavesiroop,..)
- 2 eetlepels gesmolten kokosolie
- 50 gram volkorenbloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1/2 theelepel baksoda
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Pureer de rode biet.
-
Laat de chocolade smelten met een klein beetje sojamelk erbij.
-
Meng de bloem, bakpoeder en baksoda.
-
Meng in een andere kom het vanille extract, lijnzaad ei, sojamelk, chocolade, rode biet, kokosolie en dadelstroop.
-
Doe de droge ingrediënten erbij.
-
Vet een klein laag bakblik in met wat olie of sojaboter.
-
Doe het beslag in het bakblik.
-
Laat 20 minuten bakken.