Vegan cranberry cake
Aantal personen 4
Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 150 gram suiker
- 200 gram sojayoghurt
- 80 ml zonnebloemolie
- 40 ml sinaasappelsap
- 1 eetlepel appelcider azijn
- 100 gram verse cranberry's / veenbessen
- 1 eetlepel custardpoeder of puddingpoeder
glazuur
- sinaasappelsap
- poedersuiker
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 170°C.
-
Meng in een mengkom de droge ingrediënten; bloem, bakpoeder, zout en suiker.
-
Meng in een andere mengkom de natte ingrediënten; sojayoghurt, zonnebloemolie, appelcider azijn en sinaasappelsap.
-
Meng de veenbessen met custardpoeder of puddingpoeder.
-
Roer de veenbessen onder het cakebeslag.
-
Vet een cakevorm in met wat sojaboter of olie.
-
Doe het deeg in de cakevorm.
-
Laat de cake 50 minuten bakken.
-
Maak het glazuur door een beetje sinaasappelsap te mengen met poedersuiker tot je een dik glazuur hebt.
-
Wacht met het glazuur op de cake te doen tot deze volledig afgekoeld is.