Donuts met witte chocolade en aardbeien
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 120 gram suiker
- 1 eetlepel bakpoeder
- snufje zout
- 180 ml sojamelk
- 1 eetlepel appelcider azijn
- 1 theelepel vanille extract
- 50 ml zonnebloemolie
- vegan witte chocolade
- aardbeien
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 170°C.
-
Snij de aardbeien in stukjes.
-
Meng in een mengkom de bloem , suiker, bakpoeder en zout.
-
Meng in een andere kom de sojamelk, appelcider azijn, vanille extract en zonnebloemolie.
-
Doe de droge ingrediënten bij de vochtige ingrediënten en roer de aardbeien stukjes eronder.
-
Doe het deeg in de donutvorm.
-
Laat de donuts 15 minuten bakken.
-
Laat de donuts volledig afkoelen.
-
Smelt de chocolade en giet over de donuts.