Vegan groentensoep met balletjes
Aantal personen 4
Ingrediënten
- 1 ui, fijngesneden
- 1 aardappel, fijngesneden
- 1 prei, brunoise gesneden
- 75 gram diepvrieserwten
- 3 dikke wortelen, brunoise gesneden
- 150 gram selder
- 1 eetlepel groentebouillonpoeder
- 1,5 liter water
- 1/2 pakje Naturli gehakt
- paneermeel
- zwarte peper
- zout
Bereiden
-
Stoof de ui aan in wat water of olie.
-
Doe de aardappel, prei, wortel en selder bij de ui en laat even meestoven.
-
Doe het water erbij en de groentebouillonpoeder.
-
Van zodra de groenten bijna gaar zijn doe je de diepvrieserwten erbij.
-
Maak de Naturli gehaktballetjes door het gehakt te kruiden met zwarte peper en zout. Rol balletjes met wat paneermeel.
-
Bak de balletjes krokant in wat olie.
-
Doe de balletjes bij in de soep.