Vegan kruimeltaart met kersenpudding
Aantal personen 6
Ingrediënten
- 1 liter sojamelk
- 65 gram custardpoeder
- 30 gram suiker
- 70 gram kersen
- 120 gram bloem
- 100 gram sojaboter
- 70 gram suiker
- 1 zanddeeg bodem
Bereiden
-
Maak de custardpudding: meng de custardpoeder met de suiker en roer er 6 eetlepels sojamelk onder. Verwarm de resterende sojamelk en laat koken. Roer de custardpoeder bij de sojamelk en laat de pudding indikken.
-
Roer de kersen onder custardpudding.
-
Verwarm de oven op 180°C.
-
Voor kleine taartjes: snij cirkels die iets groter zijn dan de taartvormpjes uit het zanddeeg en leg in de taartvormpjes.
Voor een grote taart: Leg de zanddeeg bodem in een taartvorm.
-
Laat de zanddeeg bodem 10 minuten blind bakken.
-
Doe de custardpudding over de zanddeeg bodem.
-
Meng de sojaboter, bloem en suiker met elkaar tot je een kruimelmengsel krijgt.
-
Verdeel het kruimelmengsel over de pudding.
-
Laat de taart 25 minuten bakken.