Luxe appelcake met amaretto
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 3 eetlepels amandelmeel
- 1 eetlepel bakpoeder
- snufje zout
- 120 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 theelepel amandelaroma
- 150 ml sinaasappelsap
- 200 ml sojamelk
- 50 ml amaretto
- 100 ml zonnebloemolie
- 2 appels in plakjes
- amaretto
- abrikozenconfituur
- bloemsuiker
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Meng de bloem, amandelmeel, bakpoeder en zout in een mengkom.
-
Meng in een andere mengkom de suiker, vanillesuiker, amandelaroma, sinaasappelsap, sojamelk, amaretto en de zonnebloemolie.
-
Roer de droge ingrediënten bij de vochtige.
-
Doe het mengsel in een bakvorm ingevet met wat olie.
-
Verdeel de plakjes appel over de cake.
-
Laat de cake 40 minuten bakken.
-
Besprenkel de cake met amaretto en verdeel wat abrikozenconfituur over de appeltjes zodat deze mooi blinken.
-
Bestrooi met poedersuiker zodra de cake volledig afgekoeld is.
mia
Lekker gaan we proberen!