Markies
Ingrediënten
- 200 ml Schlagfix opklopbare room
- 120 gram chocolade
- 100 gram silken tofu
- 90 gram custardpudding
- Amaretto naar smaak
voor de cake:
- 120 gram bloem
- 60 gram suiker
- 1 eetlepel bakpoeder
- 125 ml amandelmelk
- 25 ml zonnebloemolie
- 1 theelepel appelcider azijn
- 1 theelepel vanille extract
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Meng in een mengkom de bloem, suiker en bakpoeder in een mengkom.
-
Meng in een andere mengkom de amandelmelk, zonnebloemolie, vanille extract en appelcider azijn.
-
Meng de droge en vochtige ingrediënten samen in een mengkom.
-
Doe het beslag in een cakevorm en laat de cake 20 minuten bakken.
-
Laat de cake afkoelen.
-
Smelt de chocolade au bain marie en laat afkoelen.
-
Klop ondertussen de Schlagfix op.
-
Meng de custardpudding met de silken tofu tot een egaal mengsel.
-
Mix de slagroom eronder.
-
Roer de gesmolten chocolade onder het slagroommengsel.
-
Snij de cake in reepjes.
-
Dompel de cakereepjes in de Amaretto en verdeel in een ovenschaal.
-
Doe er een laag van het slagroommengsel over en dan terug een laag cakereepjes in Amaretto. Doe zo verder tot de ovenschaal vol is.
-
Zet de markies 10 uur in de koelkast.