Vegan mustikkapiirakka – Finse bosbessentaart
Aantal personen 6
Ingrediënten
Voor de bodem:
- 150 gram sojaboter op kamertemperatuur
- 150 gram suiker
- 200 gram bloem
- 2 eetlepels water
Voor de vulling:
- 300 gram blauwe bessen
- 250 gram silken tofu
- 50 gram bruine suiker
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel vanille extract
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Doe de sojaboter en de suiker in een mengkom en mix tot een gladde massa. Voeg de bloem en het water eraan toe en mix nog even door.
-
Vet een taartvorm in met wat sojaboter en doe het deegmengsel over de bodem van de taartvorm en druk wat aan.
-
Bak de taartbodem 10 minuten.
-
Meng de silken tofu met de blauwe bessen en de suiker. Doe het citroensap en het vanille-extract erbij en meng even.
-
Doe het mengsel over de taartbodem en bak de taart 30 minuten.