Vegan pompoen tiramisu
Ingrediënten
Cake
- 120 gram bloem
- 60 gram suiker
- 1 eetlepel bakpoeder
- 125 ml sojamelk
- 25 ml zonnebloemolie
- 1 theelepel appelcider azijn
- 1 theelepel vanille extract
Mascarpone
- 1 pakje Schlagfix opklopbare room
- 200 gram pompoenpuree
- 2 eetlepels bruine suiker
- 1 theelepel vanille extract
- 1 eetlepel pompoenkruiden
- 2 koppen koffie
- scheutje rum
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Meng in een mengkom de bloem, suiker en bakpoeder in een mengkom.
-
Meng in een andere mengkom de sojamelk, zonnebloemolie, vanille extract en appelcider azijn.
-
Meng de droge en vochtige ingrediënten samen in een mengkom.
-
Doe het beslag in een cakevorm en laat de cake 20 minuten bakken.
-
Laat de cake afkoelen.
-
Klop de Schlagfix stevig op.
-
Mix de pompoenpuree, vanille extract en bruine suiker door de opgeklopte slagroom.
-
Doe de koffie in een schaal en doe de rum erbij.
-
Snij de cake in reepjes.
-
Dompel reepjes cake in de koffie en leg in een ovenschaal.
-
Doe er dan een laag van de mascarpone over.
-
Dan nog een laag cake gedompeld in koffie.
-
Dan terug een laag mascarpone.
-
Ga zo door tot de ingrediënten op zijn.
-
Bestrooi de bovenkant van de tiramisu met chocoladepoeder en pompoenkruiden.