Vegan rabarber aardbei cake
Aantal personen 6
Ingrediënten
bodem
- 150 gram silken tofu
- 50 gram suiker
- 1 theelepel vanille extract
- 1 eetlepel appelcider azijn
- 60 ml sojamelk
- 60 ml zonnebloemolie
- 200 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
vulling
- 100 gram rabarber, in stukjes
- 150 gram aardbeien, in stukjes
crumble
- 100 gram sojaboter
- 100 gram bloem
- 100 gram suiker
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Meng in een mengkom de silken tofu, suiker en vanille extract.
-
Doe de sojamelk, appelcider azijn en olie erbij.
-
Mix de bloem en de bakpoeder erbij.
-
Vet een ronde diepe taartvorm in met wat sojaboter of olie.
-
Verdeel het deeg over de taartvorm.
-
Doe de rabarber en de aardbeien over het deeg.
-
Maak de crumble door sojaboter, bloem en suiker te mengen.
-
Verdeel de crumble over de cake.
-
Laat de cake 40 tot 50 minuten bakken tot een prikker er droog uitkomt.