Champignonpizza
Aantal personen 2
Ingrediënten
- 70 gram cashewnoten (een halve dag geweekt in water)
- 2 eetlepels edelgistvlokken
- 1 theelepel lookpoeder
- 1 theelepel groentebouillonpoeder
- peper
- zout
- water
- 2 pizzabodems
- 250 gram champignons
- 2 teentjes look, fijngesneden
- 1 eetlepel tijm
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Doe de cashewnoten in de blender samen met de edelgistvlokken, groentebouillonpoeder, lookpoeder, peper en zout.
-
Mix tot een egale massa en voeg water toe zoveel als nodig tot je een dikke kaassaus krijgt.
-
Bak de champignons met de look krokant in wat olie.
-
Kruid met peper, zout en tijm.
-
Doe de kaassaus over de pizzabodems en verdeel de champignons erover.
-
Laat de pizza 20 minuten bakken.