Vegan asperge kroketten
Ingrediënten
- 2 eetlepels sojaboter
- 30 gram bloem
- 230 ml water
- 20 ml witte wijn
- 1 eetlepel groentebouillon
- 200 gram gare asperges, in kleine blokjes
- 1 theelepel currypoeder
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- snufje zwarte peper
- 2 eetlepels verse peterselie
- paneermeel
- bloem
- maizena met wat water
Bereiden
-
Laat de sojaboter smelten.
-
Roer de bloem beetje per beetje door de sojaboter.
-
Laat de roux even bakken en doe het water erbij.
-
Voeg al roerend de witte wijn en de eetlepel groentebouillonpoeder toe.
-
Laat de roux indikken.
-
Zet de ingedikte roux van het vuur en roer de asperges eronder.
-
Kruid met currypoeder, zwarte peper, nootmuskaat en verse peterselie.
-
Laat de roux afkoelen in de koelkast.
-
Van zodra de roux afgekoeld en stevig is kan je de kroketten gaan maken.
-
Neem 3 borden: doe in 1 bord de maizena gemengd met wat water, in het 2de bord bloem en in het 3de bord paneermeel.
-
Vorm met 2 eetlepels kroketten van de roux en rol ze door de bloem.
-
Vorm de kroketten was beter met je handen en rol ze door het maizena mengsel en paneer ze daarna goed.
-
Vries de kroketten in voordat je ze bakt.
-
Bak de kroketten bevroren in frituurvet.