Vegan asperge omelet
Aantal personen 1
Ingrediënten
- 100 gram asperges in kleine stukjes gesneden en gaar + enkele extra voor de topping
- 200 gram silken tofu
- 1 lente uitje
- 1 teentje knoflook
- theelepel kurkuma
- 1 theelepel kala namak
- 1 theelepel currypoeder
- 1 theelepel edelgist
- 1 theelepel paprikapoeder
- 50 gram kikkererwtenmeel
- 1 theelepel maizena
Bereiden
-
Doe de silken tofu, de 100 gram asperges, het lente uitje en het teentje knoflook in een maatbeker. Mix het tot een fijne massa.
-
Doe de kruiden en de edelgist erbij en mix.
-
Voeg als laatste het kikkererwtenmeel en de maizena toe en mix nog even tot je een egaal mengsel krijgt.
-
Verwarm wat olie of sojaboter in een anti aanbak pan en giet het mengsel in de pan.
-
Als de bovenkant mooi bruin gebakken is kan je de omelet omdraaien en de andere kant laten bakken.
-
Leg de andere asperges op de omelet en werk eventueel af met wat lente ui.