Vegan chocoladecake met bosvruchten

 

Vegan chocoladecake met bosvruchten

Aantal personen 6

Ingrediënten

  • 250 gram bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 250 ml soja chocolademelk
  • 100 gram suiker
  • 100 gram cacaopoeder
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 1 theelepel vanille extract
  • 100 gram bosvruchten

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Roer de bakpoeder en het zout onder de bloem
  3. Mix in een mengkom de sojamelk, suiker, zonnebloemolie, cacaopoeder en vanille extract.
  4. Doe de bloem erbij en meng.
  5. Roer de bosvruchten onder het deeg.

  6. Vet een cakevorm in met wat sojaboter of olie.
  7. Doe het deeg in de cakevorm en laat 45 tot 50 minuten bakken tot een satéprikker er proper uitkomt.
29 april 2021

RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Recipe Rating