Vegan asperges op z'n Vlaams
Aantal personen 2
Ingrediënten
- 200 gram asperges
- 200 gram tofu (uitgeperst)
- 150 ml sojaroom
- grote klont sojaboter
- scheutje citroensap
- 1 theelepel groentebouillonpoeder
- 1 theelepel kala namak
- 1 theelepel curry poeder
- 1 theelepel kurkuma
- snufje zwarte peper
- peterselie
- bosuitjes
Bereiden
-
Kook de asperges gaar en hou warm.
-
Prak de tofu in kleine blokjes met een vork.
-
Bak de tofu krokant in een beetje olie.
-
Bestrooi de tofu met curry poeder, kurkuma en kala namak naar smaak en roer goed zodat de tofu mooi geel ziet.
-
Warm in een steelpannetje de sojaroom op en doe de theelepel groentebouillonpoeder erbij.
-
Doe er een scheutje citroensap overheen en kruid naar smaak af met zout en zwarte peper. Laat als laatste het klontje sojaboter in de saus smelten.
-
Leg de asperges op een bord, doe er tofu blokjes over en dan de saus. Garneer met peterselie en bosuitjes.
-
De asperges op z'n Vlaams zijn heel lekker met kroketjes!