Vegan "Scampi" diabolique
Aantal personen 2
Ingrediënten
- 10 vegan scampi's
- 1 eetlepel zeewierkruiden
- 1 eetlepel viskruiden
- olijfolie
- 2 rode paprika's
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 60 ml cognac
- 200 ml sojaroom
- 1 eetlepel groentebouillonpoeder
- 5 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepel chilivlokken
- peper
- zout
- tijm
Bereiden
-
Marineer de scampi's een paar uur op voorhand in olijfolie, zeewierkruiden en viskruiden.
-
Bak de scampi's krokant in olijfolie en haal uit de pan.
-
Doe in een pan de rode ui, paprika en teentje knoflook en laat wat pruttelen tot de paprika gaar is
-
Blus met de cognac en doe de room erbij.
-
Voeg de groentebouillonpoeder, tomatenpuree en de chilivlokken eraan toe.
-
Kruid met peper, zout en tijm.
-
Je kan eventueel ook nog een rood pepertje eraan toevoegen voor een pikantere smaak.