Vegan donut cupcakes
Aantal personen 6
Ingrediënten
- 200 gram bloem
- 50 gram suiker
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 60 ml kokosolie
- 1/2 theelepel kaneel
- 70 ml appelspijs
- 120 ml sojamelk
- kersenconfituur (of andere confituur naar keuze)
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Meng de bloem, bakpoeder, kaneel en zout in een mengkom.
-
Doe in een andere mengkom de suiker, olie, appelspijs en sojamelk.
-
Doe de droge ingrediënten bij de vochtige ingrediënten en meng.
-
Vul een bakplaats met cupcake vormpjes en verdeel het deeg over de vormpjes.
-
Laat de cupcakes 20 minuten bakken.
-
Bestrooi de cupcakes na het bakken met kaneel en suiker.
-
Laat de cupcakes even afkoelen.
-
Snij schuins in het kroontje van de cupcakes en haal er een beetje cake uit en vul ze op met kersenconfituur. Leg de kroontjes terug op de cupcakes.