Vegan frangipanetaart
Aantal personen 6
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg
- 300 gram silken tofu
- 1/2 zakje vanillesuiker
- 200 gram suiker
- 100 ml zonnebloemolie
- 1 eetlepel amandelextract
- 250 gram bloem
- 100 gram amandelmeel
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 snufje zout
- abrikozenconfituur
Glazuur:
- poedersuiker
- water
- citroensap
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Leg de bladerdeeg in een met olie ingevette taartbodem. Prik gaatjes in het bladerdeeg met een vork.
-
Doe de silken tofu, suiker, vanillesuiker, amandel extract en olie in een mengkom. Mix tot een fijne massa.
-
Doe in een andere mengkom de bloem, amandelmeel, bakpoeder en zout en meng.
-
Doe de droge ingrediënten bij de vochtige ingrediënten en meng.
-
Besmeer de bladerdeeg bodem met abrikozenconfituur.
-
Doe het deeg over de abrikozenconfituur.
-
Laat de taart 50 minuten bakken.
-
Maak het glazuur door poedersuiker, water en citroensap te mengen tot een dikke glazuur. Besmeer de taart met het glazuur.
Myrte
Heerlijke taart!!! Ik maakte er 1 en die was na een dag al op dus bakte ik de volgende dag een tweede!