Vegan kastanje risotto
Aantal personen 2
Ingrediënten
- 150 gram risotto rijst
- 150 ml witte wijn
- 350 ml water (of meer indien nodig)
- 1 eetlepel groentebouillonpoeder (of meer naar smaak)
- 150 gram kastanjechampignons, in plakjes
- 50 gram kastanjes, afgekookt, geschild en in 4 gesneden
- 1 rode ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 100 gram boerenkool
- 50 gram kikkererwten
Bereiden
-
Stoof de rode ui en de knoflook aan in een beetje water.
-
Doe de champignons erbij en laat ongeveer 4 minuten bakken.
-
Doe de risotto rijst erbij en overgiet met de wijn en het water.
-
Voeg de groentebouillonpoeder toe.
-
Laat het 10 minuten koken onder regelmatig roeren. Indien nodig doe je er nog extra water bij.
-
Doe de boerenkool erbij en laat koken tot de risotto gaar is.
-
Doe de kikkererwten en de kastanjes erbij en laat even opwarmen.