Vegan paella met scampi
Aantal personen 2
Ingrediënten
- 1 rode ui, fijngesneden
- 1 teentje look, fijngesneden
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 100 gram vegan scampi
- 170 gram risottorijst
- 500 ml water (meer of minder hangt af van de risottorijst)
- 50 ml wijn
- 1 eetlepel groentebouillonpoeder
- 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 klein plukje saffraan
- 1/2 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel zeewierkruiden
Bereiden
-
Stoof de ui en look aan in wat water of olie.
-
Doe de risottorijst en paprika erbij.
-
Overgiet met de wijn en het water.
-
Doe de groentebouillonpoeder, paprikapoeder zwarte peper en saffraan erbij en laat garen.
-
Bak ondertussen de vegan scampi krokant en kruid met zeewierkruiden.
-
Roer de scampi onder de paella zodra deze gaar is.