Pasta met asperges en vegan zalm
Aantal personen 2
Ingrediënten
- 180 gram pasta
- 500 gram asperges
- 200 ml sojaroom
- 1 rode ui, fijngesneden
- 2 teentjes look, fijngesneden
- zwarte peper naar smaak
- peterselie naar smaak
vegan zalm
- 2 wortels
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 nori vel
- rookzout
Bereiden
-
Snij de wortels in dunne reepjes.
-
Stoom de wortels tot ze bijna gaar zijn.
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Doe de wortelreepjes, rookzout naar smaak, versnipperd nori vel, sojasaus en olijfolie in een ovenschotel.
-
Zet de ovenschotel 15 minuten in de oven.
-
Laat afkoelen.
-
Kuis de asperges, schil ze en snij in reepjes.
-
Stoom de asperges gaar.
-
Kook de pasta gaar.
-
Stoof de ui en de look aan in wat water of olie.
-
Doe de sojaroom erbij en laten even inkoken.
-
Kruid met zwarte peper en peterselie naar smaak.
-
Doe de asperges bij in de saus.
-
Serveer de pasta met de vegan zalm en de aspergesaus.