Vegan no bake bosbessen cheesecake
Aantal personen 6
Ingrediënten
bodem
- 200 gram AH digestive koekjes
- 100 gram sojaboter
vulling
- 400 gram cashewnoten
- 2 eetlepels vanille extract
- 250 ml kokosmelk (het harde gedeelte van een blik kokosmelk)
- 6 eetlepels poedersuiker of agavesiroop
- 300 gram bosbessen
Bereiden
-
Laat de cashewnoten een nacht weken in water.
-
Bedek de bodem van een springvorm met bakpapier.
-
Maal de koekjes en roer de sojaboter eronder.
-
Druk de gemalen koekjes aan op de bodem van de springvorm. Zorg dat je een mooie gladde bodem krijgt.
-
Zet de bodem een uur in de vriezer.
-
Doe de cashewnoten, vanille extract, kokosmelk en suiker in de blender en mix tot het helemaal fijn is.
-
Doe een laagje van het mengsel over de koekjesbodem.
-
Zet de bodem terug in de vriezer voor een uur.
-
Doe nu de bosbessen bij het mengsel in de blender.
-
Verdeel het mengsel over de bodem en laat de cheesecake een nacht opstijven in de vriezer.