Vegan pompoen risotto
Aantal personen 2
Ingrediënten
- 1 rode ui (fijngesneden)
- 1 teentje look (fijngesneden)
- 125 gram risotto rijst
- 200 gram pompoenpuree
- 100 gram gare pompoenblokjes
- 150 ml witte wijn
- 200 ml water
- 1 eetlepel groentebouillonpoeder
- 1 eetlepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel rozemarijn
- 1 theelepel nootmuskaat
Bereiden
-
Fruit de ui en de knoflook in een beetje water of olie.
-
Doe de risotto rijst erbij.
-
Voeg het water, wijn en groentebouillonpoeder toe.
-
Laat 15 minuten koken. Als er geen vocht meer in de pan is doe er dan nog wat water bij.
-
Roer de pompoenpuree eronder en kruid met gerookte paprika poeder, nootmuskaat en rozemarijn.
-
Doe als laatste de pompoenblokjes erbij en laat even mee opwarmen.