Vegan pompoenpasta met spinazie
Aantal personen 2
Ingrediënten
- 300 gram pompoen in stukjes
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 150 gram spinazie
- 150 gram silken tofu
- sap van een halve limoen
- 50 gram walnoten
- peper
- zout
- pasta
Bereiden
-
Verwarm de oven voor 200°C.
-
Leg de pompoenstukjes op een bakplaat en doe er wat olijfolie over. Laat de pompoenstukjes een 20 minuten bakken.
-
Haal de pompoen uit de oven en doe het in de blender samen met de silken tofu. Mix de pompoen met de tofu fijn.
-
Doe de fijngesneden knoflook in een pan met wat olijfolie, doe de spinazie erbij.
-
Laat ondertussen de walnoten even roosteren.
-
Van zodra de spinazie begint te slinken doe je het pompoen mengsel bij in de pan.
-
Hak de walnoten fijn.
-
Kruid de saus met peper, zout en limoensap, en serveer met de pasta en de walnoten.