Vegan zoete aardappel appel gratin
Aantal personen 2
Ingrediënten
- 1 rode ui, fijngesneden
- 1 kleine zoete aardappel, in blokjes
- 1/2 appel, in blokjes
- 30 gram tofu speckjes
- 130 gram silken tofu
- scheutje sojaroom
- kala namak naar smaak
- snufje zwarte peper
- snufje kurkuma
- geraspte vegan kaas
Bereiden
-
Stoof de rode ui aan in wat olie of water.
-
Doe de zoete aardappel en de appel erbij, laat even stoven.
-
Mix de silken tofu met de sojaroom met een staafmixer.
-
Doe er kala namak, zwarte peper en kurkuma bij naar smaak.
-
Roer de zoete aardappel, appel en tofu speckjes onder elkaar en verdeel in 2 kleine ovenschaaltjes.
-
Verdeel het silken tofu mengsel over de schaaltjes.
-
Bestrooi met vegan kaas.
-
Je kan de gratin op voorhand klaarmaken en in de oven zetten voor het serveren.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Laat de gratin 10 minuten bakken.