Basisrecept: vegan bananenbrood
Aantal personen 4
Ingrediënten
- 3 rijpe bananen
- 80 gram bruine suiker
- 2 zakjes vanille suiker
- 50 ml sojamelk
- 50 ml zonnebloemolie
- 250 gram bloem
- 1 eetlepel bakpoeder
- 1 theelepel baksoda
- naar keuze: bosbessen, appel, rozijnen, kaneel, chocoladestukjes,..
Bereiden
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Pureer de bananen met een aardappelstamper.
-
Doe de bruine suiker, vanillesuiker, sojamelk en zonnebloemolie erbij en meng.
-
Doe de bloem, bakpoeder en baksoda bij elkaar.
-
Roer de droge ingrediënten bij de vochtige ingrediënten.
-
Roer ook de toevoegingen naar keuze erbij.
-
Doe het deeg in een bakvorm.
-
Laat 50 minuten bakken tot het bananenbrood goudbruin ziet en een prikker er proper uitkomt.